Градови СрбијеНовости

Звуци света: Традиционални инструменти на изложби у Ћуприји

У галерији Установе Културе (раније познате као „Синђелић“) у Ћуприји, 6. новембра од 12 часова, биће отворена изложба под називом „Звуци света“, коју организује Удружење грађана „Наслеђе“ из Деспотовца. Ова изложба ће се фокусирати на традиционалне инструменте.

Пројекат „Звуци света“ има за циљ едукацију шире јавности о инструментима и музици из различитих делова света, кроз изложбе, предавања и извођење музике. Овај пројекат се истиче по томе што ће посетиоци имати прилику да се упознају са необичним инструментима који нису типични за ову регију, сазнају о њиховом пореклу и начину коришћења, чак и да испробају свирање на њима.

Након отварања изложбе, 9. новембра у истом простору од 18 часова, биће одржан концерт под називом „Звуци света“. На овом концерту, присутни ће моћи да чују како ти традиционални инструменти звуче када их свирају професионалци. Циљ овог пројекта је да промовише и едукује становништво, посебно децу и младе, о светском музичком културном наслеђу, истовремено подстичући свест о важности очувања културног наслеђа, како домаћег тако и глобалног. Овај пројекат такође има за циљ популаризацију музичке уметности путем употребе инструмената који потичу из различитих крајева света, а нису широко познати јавности.

Пројекат „Звуци света“ подржан је финансијски од стране Министарства културе Републике Србије.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *