Градови СрбијеНовости

„Алиса у Земљи Чуда“ На „Лектирићи екс ју фесту“: Деца из Деспотовца одушевила публику у Прокупљу

У склопу једанаестог Међународног фестивала за децу и омладину „Лектирићи екс ју фест“ одржаног у Прокупљу, чланови Дечје сцене Театра „Ресава“ из Деспотовца извели су представу „Алиса у Земљи Чуда“. Ова изведба оставила је снажан утисак на најмлађу прокупачку публику, која је глумце награђивала громогласним аплаузом.

Представа, чија је драматургија дело Милоша Милошевића – Шике, била је креативна адаптација класика „Алиса у Земљи Чуда“. Немања Радивојевић режирао је изведбу, коју је изводио велики и разиграни глумачки ансамбл. Костиме је креирала Јелена Милић – Златковић, док су сценографију осмислили Влатка Миленковић и Мирољуб Ивановић. Све ово било је употпуњено одговарајућом музиком коју су изабрали Немања Радивојевић и Александар Ивановић, уз светлосне ефекте по избору Лазара Станојевића.

Најмлађи гледаоци из прокупачке Основне школе „Никодије Стојановић – Татко“ су уживали у овој бајковитој представи. Након завршетка, нису желели напустити салу, већ су желели фотографисати се са костимираним глумцима и срдачно их поздравити на изласку.

Награде за најбоље глумце додељене су Наталији Петковић за њен Мачак Смешко, а Анђелији Миладиновић за њен необичан џелат. Ове епизодне улоге оставиле су снажан утисак и освојиле публику.

Фестивал „Лектирићи екс ју фест“ траје до 7. децембра, када ће бити проглашени најбољи извођачи, а до тада публика у Прокупљу може уживати у многим занимљивим представама.

Фото: prokupljenadlanu.rs

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *