Градови СрбијеНовости

Богојављенско пливање за Часни крст на Грзи: Манифестација сви један корак напред

Богојављење на Грзи ће ове године бити обележено спектакуларном манифестацијом – Пливањем за Часни крст, коју приређују Туристичка организација и Удружење „Одбранимо Грзу“ уз покровитељство Општине Параћин. Ова традиционална манифестација, која сваке године привлачи велику пажњу, одржаће се наредног петка од 12 сати на Грзи.

Програм манифестације најављен је на још вишем нивоу у поређењу с претходним годинама, обећавају организатори. Учесници ће имати прилику пливати 33 метра, симболизујући Исусове године, што додатно обогаћује духовни карактер догађаја. Важно је напоменути да пливање неће имати такмичарски карактер, већ ће бити прилика за заједништво и дружење.

Организатори истичу да се за учешће у пливању пријавило значајно више учесница него претходне године, што указује на растућу популарност манифестације међу девојкама. Овај догађај је прилика за заједницу да се окупи, покаже солидарност и прослави важан верски тренутак.

Пливање за Часни крст постаје неизоставни део традиције на Грзи, окупљајући људе из различитих делова заједнице у духу заједништва и религијског обележавања Богојављења. Видимо се на Грзи, спремни за још једно незаборавно искуство!

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *