Градови СрбијеЕко свестЗдрављеНовостиСело

Борба против трговине људима и промоција здравих стилова живота у ОШ „Стеван Синђелић“ у Радошину

У Основној школи „Стеван Синђелић“ из Војске, одељење у Радошину, Црвени крст Свилајнац је у 2024. години наставио своју одличну сарадњу са овом образовном установом на програмима који се баве борбом против трговине људима и промоцијом здравих стилова живота.

Едуковани волонтери Црвеног крста у Свилајнцу, у сарадњи са руководством и наставницима Основне школе „Стеван Синђелић“ из Војске, реализовали су серију радионица у издвојеном одељењу ове школе у Радошину, дана 8. фебруара 2024. године, за ученике овог одељења.

Ученици су имали прилику да кроз вршњачку едукацију сазнају више о опасностима које носи трговина људима и да усвоје основна знања која ће им користити како да заштите себе и друге. Ова активност представља важан корак у подизању свести о проблему трговине људима, посебно међу младима.

Паралелно са радионицама о борби против трговине људима, Црвени крст Свилајнац је одржао низ радионица о здравим стиловима живота. Фокус је био на темама попут здраве исхране, болести прљавих руку и здравог начина живота.

Светска здравствена организација (СЗО) је истакла забринутост због повећања загађења планете и све већег броја болести које су некада сматране искорењеним. Кључне чињенице на глобалном нивоу наглашавају хитну потребу за прекидом овог циклуса разарања планете и здравља људи.

Загађење ваздуха, недостатак чисте воде, климатске промене и други фактори имају озбиљан утицај на здравље људи широм света. Активности попут радионица о здрављу у школама имају за циљ оснаживање деце и младих да препознају важност здравих навика и промовишу животне стилове који доприносе њиховом личном благостању и очувању планете.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *