Градови СрбијеЗдравље

Црвени крст и Дом здравља Параћин обележавају Светски дан здравља

У понедељак, 8. априла, Црвени крст Параћин и Дом здравља Параћин удружују снаге како би обележили Светски дан здравља, који се традиционално прославља широм света ради подизања свести о значају здравог начина живота и превенцији болести.

Ове две институције заједно ће поставити „штанд здравља“ у центру Параћина, тачније код Максија, где ће суграђанима бити пружена прилика да добију промотивни материјал везан за здравствену тематику овог дана. Такође, заинтересованим суграђанима ће бити омогућено мерење нивоа шећера у крви и крвног притиска, што је важно за рано откривање потенцијалних здравствених проблема и праћење сопственог здравственог стања.

Ова акција има за циљ подизање свести о важности бриге о сопственом здрављу и редовних медицинских прегледа. Светски дан здравља пружа прилику заједници да се информише о превентивним мерама и здравственим навикама које могу допринети квалитетнијем и дуговечнијем животу.

Позивамо све суграђане да посете „штанд здравља“ и активно учествују у обележавању Светског дана здравља, јер брига о здрављу треба да буде приоритет за све нас.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *