Градови СрбијеДомаћи производиНовости

ДАНАС У РЕКОВЦУ ОДРЖАН ПЕТИ ЛЕВАЧКИ ВИНО ФЕСТ

У сали хотела Левач данас је одржан, пети по реду, Левачки винофест на коме је учествовало преко 40 излагача.
Ову манифестацију званично је отворио заменик председника општине Рековац, Владимир Стјепановић и пожелео топли добродошлицу, како излагачима тако и свим присутним гостима и посетиоцима.
Због дешавања која су у претходном периоду погодила нашу земљу и целокупно наше друштво, Левачки винофест отворен је без музичког програма који је традиционално организован сваке године, али то није спречило бројне посетиоце да обиђу штандове и уживају у укусима врхунског вина из левачког краја и других крајева Поморавља и Шумадије.
Поред 150 различитих врста вина на трпези су се нашла и традиционална јела, као и ракије познатих дестилерија.

Пету годину за редом Туристичка организација општине Рековац организује Вино фест, манифестацију богатог садржаја, добре забаве и пуног укуса. Левачко виногорје носи епитете најлепшег предела од давнина, од Кнеза Лазара па до данас. Савршено подручје за узгој винове лозе и производња вина са посебном пажњом и љубављу карактерише овај крај и даје му печат.

Дух, традициују, историју и културу левчани су пренели у један дан кроз најлепше гастрономске специјалитете, најбоља вина и одличну забаву.

Познате српске и најбоље левачке винарије уз закуску домаћих сирева посебног укуса поред већ добро познате трпезе, и ове године употпуниле су ширење славе овог краја.

Овај текст подржан је од стране Општине Рековац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *