Градови СрбијеДомаћи производиНовостиТуризам

Дани банице 2023. у Белој Паланци: Рај за љубитеље традиционалне српске кухиње

Туристичка организација Општине Ражањ поносно је представила своју богату туристичку понуду на манифестацији „Дани Банице 2023.“ која се одржала у Белој Паланци током летње туристичке сезоне. Ова манифестација окупила је представнике различитих туристичких организација, а ТОО Ражањ се придружила колегама из ТО Крушевац, Крагујевац, Нови Бечеј, Пирот, Бабушница, Цариброд, Лесковац и Ниш.

Јединствени штанд „Добре хране“ био је право гастрономско искуство, а чланице Удружења жена „Етно конац“ из Ражња храбро су се такмичиле у категоријама сланих, слатких и најкреативнијих баница. Осим тога, Социјално-пољопривредна задруга „Ражањке“ из Ражња представила је своје вештине израде црепуља у улици „Старих заната“, делећи исти циљ са колегама – очување старих српских заната од заборава.

Један од посебних штандова био је господина Дејана Стамболића, који је своје домаће производе из пољопривредног домаћинства представио посетиоцима. Дегустација вина од дуња била је прави хит, а ово јединствено вино посебног укуса привукло је пажњу љубитеља аутентичних укуса.

Манифестација „Дани Банице“ у Белој Паланци била је прилика да се љубитељи традиционалне српске кухиње окупе, уживају у разноврсним специјалитетима и подрже рад локалних произвођача. Туристичка Организација Општине Ражањ, заједно са својим чланицама, оставила је неизбрисив печат на овој чаробној гастро-догађају.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *