Градови СрбијеНовости

Деца из вртића „Колибри“ у Параћину обележила Савиндан

Више десетина деце различитог узраста, полазника вртића „Колибри“ у Параћину, учествовало је у обележавању Савиндана. Овај празник је традиционално обележен сечењем славског колача, интонирањем химне Светом Сави, и извођењем представе у којој су активно учествовали малишани.
У преподневним часовима, све дечје групе из вртића „Колибри“ успешно су реализовале представу посвећену Савиндану. Ова свечаност имала је за циљ не само обележавање празника већ и подстицање креативности и заједништва међу најмлађима.
Централни део догађаја био је тренутак сечења славског колача, уз присуство деце и васпитача. Заједничким напорима, малишани су интонирали химну Светом Сави, изражавајући поштовање према српском просветитељу и првом архиепископу.


Представа коју су припремила деца била је значајан део програма. Кроз сценске елементе, малишани су приказали своје доживљаје и разумевање значаја Савиндана. Овај део славља допринео је веселом и едукативном озрачју празничног дана.
Ова иницијатива вртића „Колибри“ има за циљ не само обележавање традиционалних празника већ и подстицање креативности, међусобне сарадње, и очување културне баштине међу најмлађим члановима заједнице. Овакви догађаји доприносе развоју социјалних вештина и формирању позитивних вредности код деце, чинећи празнично славље посебним и незаборавним.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *