Градови СрбијеЕко свестНовостиСело

Ђукановић у посети Рековцу: Литијум као развојна шанса за Левач

Владимир Ђукановић, члан Председништва СНС и кандидат за посланика, истакао је током недавне посете Рековцу да је експлоатација литијума велика развојна шанса за Левач. У интервјуу за Радио Левач, Ђукановић је нагласио да нема никакве основе за страх од загађења животне средине ако се примене строги ЕУ стандарди за експлоатацију и прераду литијума.

Ђукановић је критиковао оне који, како каже, шире неосноване страхове међу грађанима, тврдећи да не постоји штета у експлоатацији литијума. Он је посебно апострофирао „лажне“ екологе, оптужујући их да служе интересима страних земаља које желе да ослабе српску економију.

„Ми нисмо људима довољно представили колика је то развојна шанса за Србију, зато што смо сматрали да то људи знају. Појавиле су се групације нестручних људи и заплашиле грађане. Молим људе да не наседају на те глупости“, рекао је Ђукановић.

Осврћући се на аргументе о заштити животне средине, Ђукановић је истакао да технологија експлоатације литијума не загађује, те да су стандарди које захтева ЕУ веома ригорозни. Такође, нагласио је да ће држава обештетити људе који би евентуално морали променити адресе због експлоатације литијума.

„Литијум је помама у свету. Ако си велики еколог, а заправо се залажеш за електричне аутомобиле, ти аутомобили не могу без литијума. Ако смо ми, који имамо најквалитетнији литијум на свету, не искористили ту предност, губимо фантастичну прилику за економски напредак“, закључио је Ђукановић.

Овај текст подржава Општина Рековац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *