Градови СрбијеНовостиСело

До 11. марта конкурс за инвестиције у физичку имовину регистрованог пољопривредног газдинства у Параћину

Кроз Програм мера подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја, а преко јавног конкурса, општина Параћин обезбеђује 50 одсто субвенција за вредност инвестиција у физичку имовину регистрованих пољопривредних газдинстава.

Овим конкурсом, који је отворен до 11. марта ове године, је опредељено 12 милиона динара. Право да учествују имају регистрована пољопривредна газдинства у активном статусу за 2022. годину, која имају седиште на територији  општине Параћин и чија је област остваривања циљева искључиво везана за пољопривреду, рурални развој и инвестиције у пољопривредну производњу.

Кроз недавно расписан јавни конкурс за финансирање камате за пољопривредне кредите, опредељено је милион и по динара и средства ће бити додељивана бесповратно. Финансираће се камата за кредите који износе од 50 до 500 хиљада динара. Газдинства, која испуњавају услове конкурса, захтеве могу подносити до утрошка средстава, а најкасније до 1. децембра ове године. Конкурси су објављени на огласној табли и званичној интернет страници општине Параћин (у делу конкурси), а све детаљније информације се могу  добити и на број телефона 563 601, локал 151.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *