Градови СрбијеНовости

Доступни су најатрактивнији наслови за градску библиотеку у Јагодини

Лепа вест за љубитеље књига!

Читаоцима је на располагању 168 књига вредности око 135 хиљада динара. Милун Васић, запослен у Одељењу за културно-образовне програме и и подстицање читања, каже да је после неколико набавки нових књига за јагодинску библиотеку, које је Скупштина града Јагодина реализовала по списку дезидерата корисника библиотеке, ова установа културе нове наслове набавила према жељама њених корисника. Библиотекари убрзано обрађују приспеле књиге, па ће се оне ускоро наћи на полицама.

Реч је о књигама популарних домаћих и страних аутора за децу и одрасле. Избор је разноврстан. За децу су набављене некласичне, али занимљиве и корисне књиге Лин Даоа и Павле Ханачкове, које говоре о животињама из необичне перспективе, ту је и књига драгог пријатеља библиотеке Пеђе Трајковића „Луцкаста азбука Едварда Лира“, а тинејџерима препоручујемо књигу Саре Најт „О’лади мало“ – наводи Васић.

Што се тиче одраслих корисника, за љубитеље лагане литературе посластица су нове књиге Јелене Бачић Алимпић, Норе Робертс, Лусинде Рајли и Џил Менсел, док су захтевнијим читаоцима на располагању књиге Петера Хандкеа, Амина Малуфа, Фредрика Бакмана, Жарка Лаушевића, Вука Драшковића, али и тражених домаћих књижевника Бојана Љубеновића, Љиљане Шарац и Срђана Ваљаревића.

-Због велике потражње за новим насловима, подсећамо наше кориснике да, ако је књига коју траже тренутно издата, на располагању имају могућност резервисања књиге. Библиотекари ће их уписати на листу резервација и чим књига буде враћена, обавестиће читаоца да може да позајми књигу коју је резервисао – додаје Васић.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *