Градови СрбијеНовости

Два висећа моста биће санирана у Општини Свилајнац

Два висећа моста биће санирана у Општини Свилајнац!

Влада Србије усвојила је Закључак којим су из буџета обезбеђена средства за хитну санацију два висећа моста преко Западне Мораве. Средства су обезбеђена за мост у Општини Свилајнац, који је небезбедан за употребу услед оштећња која су настала као последица поплава, преноси Н1.

Како је Влада навела у саопштењу, тај мост је неопходан за несметано функционисање мештана села Војска и Багрдан.

Влада ће финансирати и санацију моста у Општини Чачак, који спаја села Мршинци и Мрчајевци, што је једини мост од Чачка до Краљева, а тренутно је преко њега привремено обустављен саобраћај.

Висећи мостови у Србији су дошли у фокус после несреће у којој су две жене погинуле када се срушио висећи мост преко Западне Мораве у Овчар Бањи. Испоставило се да је мост дуго био у лошем стању, а надлежни тврде да су испред мостова биле постављене табле о забрани употребе, иако мештани кажу другачије.

Несрећа је покренула питање каква је улога надлежних органа у (не)одржавању и употреби мостова, да би се ускоро испоставило да је решење о забрани употребе мостова у Овчарско-кабларској клисури достављено граду Чачку два сата после трагедије која се десила 13. октобра.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић наложио је тада да се попишу сви небезбедни висећи мостови у Србији, као и да се утврди ко је одговоран за њихово одржавање.

PHOTO: SCREENSHOT

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *