Градови СрбијеНовостиСело

Две самохране мајке и једна пољопривредница за нови почетак добиће сеоске куће

Дивна вест за ове младе људе, необичајн жамор и смех чули су се недавно из сале за састанке у згради Општине Параћин, а није ни чудо јер је разлога за добро расположење и те како било.

Продавци и купци потписивали су финалне уговоре о купопродаји осам сеоских кућа у околини, а трећи потписник био је заменик председника Општине Параћин Милан Симић, јер без велике подршке локалне заједнице ни овог великог догађаја не би било. Бесповратна средства су одобрена по програму Министарства за бригу о селу, новац је већ пребачен на рачун Општине, а уплате ће ићи директно продавцима.

Млади пар Речевић, Милија (24) и Десанка (21) нису могли да сакрију срећу. Иако су веома млади, већ имају сина од непуне две године и четворомесечну ћеркицу, а живе у домаћинству са десет чланова.

„Нас је тројица браће. Двојица смо ожењени, па можете да замислите како нам је. Живимо у Стришком насељу. Одабрали смо кућу у Чепуру и без ове помоћи стварно не знам како бисмо обезбедили одвојен кров над главом! Могли бисмо одмах да се преселимо да није мале деце, али овако, сачекаћемо да прође зима и да кућу мало преуредимо“ – прича Милија.

Тијана Михајловић је самохрана мајка. Брине о сину Матеји и живи у Поповцу, а на овај начин је решила свој највећи животни проблем. Тамара Живковић је млада пољопривредница, са животним сном да засади воћњак. У питању је, каже, шљива стенлеј, а касније би се бавила и прерадом. Поседује још стадо оваца, које планира да уматичи. То ће све моћи тек када се буде преселила у кућу која је за њу управо купљена у Мириловцу…. И она и сви други неизмерно су захвални Општини и држави за додељена бесповратна средства.

Свим учесницима у овој акцији честитао је Милан Симић, заменик председника општине Параћин, пре него што је потписао све уговоре. Куће је овог пута добило пет младих брачних парова, затим две самохране мајке и једна пољопривредница. У овој и претходној години, откако Министарство за бригу о селу одобрава новац за ту сврху, у селима у околини Параћина купљена је чак 21 кућа.

„То је резултат одличне сарадње са министарством и највећи успех Параћина јер смо једини добили толики број кућа у централној Србији. Само ове године укупно четрнаест „- објашњава Томислав Цветковић из Општинске стамбене агенције, која је пружила огромну логистичку подршку породицама у припреми документације.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *