Градови СрбијеНовостиСело

Ево ко су победници 22. Смотре народног стваралаштва деце Шумадије и Поморавља у Рековцу

У Дому културе у Рековцу, јуче је одржана 22. смотра народног стваралаштва деце Шумадије и Поморавља. Многобројној публици представила су се културно-уметничка друштва из Рековца, Баточине, Крагујевца, Кочиног Села, Глоговца и Расине. Након такмичарског дела програма гости и учесници су уживали у наступу Катарине Богдановић.
Пласман за републичке смотре обезбедили су: у категорији изворног стваралаштва Куд „Дукати“ из Крагујевца-млађа група,Куд „Левач“ из Рековца- старија група и Куд „Коча Анђелковић“ из Кочиног села- старија група. У категорији кореографисаног фолклора пласирали су се Куд „Свети Сава“ из Крагујевца-млађа група и Куд „Глоговац“ из Глоговца- старија група.

Кратку изјаву о утисцима са ове манифестације за портал Србија у срцу дала је вд директорка Културног Центра Марија Ђокић:

„Као организатори манифестације можемо рећи да је манифестација била више него успешна,с обзиром да смо имали преко 250 учесника.

Посебно нам је задовољство што су наши гости отишли пуни позитивних утисака,тако да се следеће године надамо још већем одзиву како учесника тако и гостију и публике“ – изјавила је Марија.

ФОТОГРАФИЈЕ ПРИНТСКРИН ЗВАНИЧНА ФБ СТРАНИЦА КЦ РЕКОВАЦ

Овај текст подржан је од стране Општине Рековац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *