Градови СрбијеНовости

Инфраструктура у Јагодини потпуно је прилагођена потребама људи

Коловоз са хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, те кружног тока у самом центру града, Јагодина је добила модерну саобраћајницу, истовремено повећавајући безбедност пешака и свих оних који се налазе у путничким возилима.

Обимни радови летос су започети од раскрснице код зграде Завичајног музеја, а недавно су завршени до укрштања улица Кнеза Лазара и Синђелићеве.

Од почетка године је у уређење главне јагодинске саобраћајнице уложено око 150 милиона динара. Пројекат смо израдили сходно потребама и смерницама локалне самоуправе, а тренутно се бавимо могућим решењима за измештање теретног саобраћаја, што би требало да буде реализовано током наредне године.

Теретњаци до одређене тонаже биће преусмерени у северни и источни део града, односно моћи ће да саобраћају Кабловском, Новом Јухорском и Улицом Бранка Радичевића – објашњава директор ЈП „Уређење и јавно осветљење“ у Јагодини Боба Томић.

Истовремено, прецизира и да је ово предузеће већ поставило стубиће на тротоаре у улицама које се налазе у првој и другој градској зони – да несавесни возачи не би и надаље сваки простор користили као паркиралиште.

Јер, за власнике аутомобила су опредељена градска паркиралишта и јавна гаража, а у плану је и да сви стамбени блокови убудуће имају обезбеђен паркинг-простор.

На читавој територији Јагодине укупно 150 места определили смо за таксисте, 15 у самом центру. Поред тога, почетну станицу аутобуса који саобраћа на релацији од Јагодине до Параћина изместили смо из најужег градског језгра у насеље Стрелиште, код електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“. До ове измене је дошло због ђака из Ћуприје и Параћина који похађају поменуту образовну установу – прецизира директор Томић и додаје да су поменути радови финансирани из републичког буџета, на захтев локалне самоуправе која је из градске касе издвојила само средства за израду пројекат и постављање сигнализације.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *