Градови СрбијеНовости

Јагодина: Хуманитарна манифестација одржана у Култруном центру

Хуманитарна манифестација “Храна за душу и тело“, коју је организовала Пољопривредна саветодавна и стручна служба из Јагодине уз подршку Министарства пољопривреде и града Јагодине, одржана је у Културном центру у Јагодини.

Уз прикладан културно-уметнички програм учесници су говорили на тему значаја правилне исхране за здравље, односно о биолошки исправној храни, храни за душу и тело, као што је названа и сама манифестација. Представом “Маске“ Јагодинцима су се представили корисници Дома за смештај одраслих лица ометених у развоју Кулина код Алексинца.

Министарства пољопривреде је подржало ову манифестацију са жељом да помогне Дому Кулина, јер је манифестација имала хуманитарни карактер, па је сав добровољни прилог посетилаца отишао овом дому.

-Циљ је да деци и одраслима ометеним у развоју, који су припремили јединствену представу у Србији, омогућимо да је гледаоци схвате да су они наши суграђани који хоће и могу, којима треба дати шансу и да би видели да смо, уствари, сви ми исти. Представа ће бити одиграна на територији све 34 пољопроивредне службе у Србији – оценио је помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић.

Представа “Маске“, која говори о толеранцији и једнакости свих, оставила је снажан емотиван утисак на све гледаоце.

Photo: Freepik

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *