Градови СрбијеЕко свестНовости

Како ефикасно преполовити рачун за струју током грејне сезоне?

Министарка рударства и енергетике, Дубравка Ђедовић Хандановић, истиче да грађани могу остварити значајне финансијске уштеде током грејне сезоне путем рационалне потрошње енергије. Смањење потрошње, наглашава министарка, не подразумева смањење комфора, већ примену добрих навика које могу довести до преполовљених рачуна за електричну енергију.

У прошлој грејној сезони, око милион домаћинстава је већ практиковало рационалну потрошњу и остваривало одређене попусте. Министарка се захваљује грађанима на њиховом труду и најављује веће попусте за ову годину како би се додатно подржала рационална потрошња.

Како грађани могу преполовити рачуне?

  • Уштеда од 5%: Грађани који остваре уштеду од пет одсто у односу на претходне године могу остварити попусте од 20 до 40 одсто
  • Правовремено Измиривање Обавеза: Они који измире обавезе на време остварују додатних пет одсто попуста.
  • Потрошња у Нижој Тарифи: Грађани који троше више електричне енергије у нижој тарифи могу добити додатних пет одсто попуста.

Министарка Ђедовић Хандановић подсећа грађане да смањење потрошње не мора значити жртвовање комфора, већ једноставно примењивање паметних навика. Уколико се грађани ангажују, очекују их значајне уштеде на рачунима за струју током ове грејне сезоне.

Фото: ФоНет/Министарство рударства и енергетике

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *