Градови СрбијеНовостиТуризам

“Капетаница Џун Пиплфокс“ отворила Фестивал дечјих и омладинских позоришта у Јагодини

Представа Глумачке радионице Дома културе Чачак “Капетаница Џун Пиплфокс“ у понедељак је званично отворила 12. Међународни фестивал дечијих и омладинских позоришта – ДОПС у Јагодини.

Након извођења представе пред јагодинским малишанима, екипа је имала прилике да разговара са стручним жиријем фестивала у саставу:

Драган Петровић Пеле – глумац и професор на ФДУ у Београду, председник жирија, Љиљана Драгутиновић – глумица и Сања Прибаковић, директорица ОШ „Рада Миљковић“ у Јагодини, члан жирија у име града домаћина.

Жири је имао само речи хвале за представу у целини, док је за визуелни идентитет представе (костим и сценографију), те прецизну колективну и узбудљиву индивидуалну и партнерску игру, жири дао и неколико конкретних техничких савета којима би се младе глумице могле послужити у специфичној ситуацији када међу младом публиком зафали позоришног бонтона, или усмерења од стране одраслих који би их утишали, а како би успели на сцени да савладају препреку чујности у ванредним околностима.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *