Градови СрбијеДомаћи производиНовостиПољопривредаСело

Конкурс за Најдомаћина Србије 2024: Пријавите се и освојите вредне награде!

Пријавите се и освојите вредне награде на конкурсу „Најдомаћина Србије 2024“. Најбољи пољопривредник Србије бираће се и ове године, а пријаве почињу 1. марта и трајаће све до 30. септембра 2024.

Укупни овогодишњи наградни фонд биће увећан, а новина је да ће осим новчаних награда, најбољи пољопривредници освојити и бројне робне награде. Главна новчана награда износиће 2 милиона динара, док ће се делити још 10 награда по категоријама, свака у вредности од 500.000 динара, што чини укупно 7.000.000 новчаних награда. Робне награде добиће најистакнутији домаћини у свом крају у склопу пољопривредног каравана, чиме укупни наградни фонд премашује наведене цифре.

Прошлогодишњи конкурс за „Најдомаћина 2023“ привукао је преко 400 газдинстава из целе Србије. Главну награду је освојио Милош Цветков из Димитровграда, а министарка пољопривреде Јелена Танасковић му је уручила награду.

Овогодишњи караван „Најдомаћин 2024“ обићи ће више од 10 градова у Србији, а први догађај ће бити у оквиру Међународног сајма пољопривреде у Богатићу. Тамо ће „Најдомаћин“ имати свој штанд где ће пољопривредници моћи да се ближе упознају са правилима овогодишњег конкурса.

Учеснике очекује 11 награда и бројне робне награде које ће домаћини добити на караванима, укључујући семе, ђубриво и остале репроматеријале за сетву и обраду земљишта.

Релевантан жири ће користити јасно дефинисане критеријуме да издвоји најбоља пољопривредна газдинства у Србији, а финалисти ће бити посебно представљени кроз серијал текстова у медијима како би се указало на значај пољопривреде и вредности које негују прави домаћини.

Ако ваш породични посао или посао некога кога знате одговара наведеним критеријумима, позивамо вас да се пријавите путем линка. Пројекат се организује уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *