Градови СрбијеНовостиСело

КУД „Цар Душан“ прославља прву годишњицу великим концертом фолклора

Културно-уметничко друштво „Цар Душан“ из Параћина обележава прву годишњицу од оснивања спектакуларним концертом фолклора заказаним за 5. децембар. Сала параћинског позоришта биће домаћин овом свечаном догађају с почетком у 18 часова, где ће чланови друштва показати раскош и разноврсност српског фолклора.

Позивајући суграђане да се придруже овој прослави, КУД „Цар Душан“ припрема незаборавно вече пуно традиционалних плесова, песама и народних обичаја. Овај концерт представља прилику за заједницу да ужива у лепоти и богатству културне баштине коју чува и негује овај ентузијастични ансамбл.

Поред домаћина, на концерту ће се представити и гости из других културно-уметничких друштава, укључујући КУД „Спасовдански вез“ из Дреновца, „Трешњевица“, „Свети Никола“ из Својнова, „Јасеница“ и Градски фолклорни ансамбл „Зо-ра“ из Зајечара. Овај скуп разноликих ансамбала додатно ће обогатити програм и представити публици различите регионалне фолклорне изразе.

За љубитеље традиционалне музике, игре и аутентичних народних ношњи, ова манифестација обећава незаборавно искуство и прилику да се заједно прослави година успешног рада КУД-а „Цар Душан“.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *