Градови СрбијеНовостиСело

КУД „Спасовдански вез“ најављује изложбу фотографија „АМАНЕТ“ у Завичајном музеју Параћин

Културно уметничко друштво „Спасовдански вез“ из Дреновца, параћинског краја, најављује свечано финале изложбе фотографија под називом „АМАНЕТ“ у Завичајном музеју Параћин. Ово културно догађање заказано је за 25. децембар с почетком у 19 часова, обећавајући посетиоцима узбудљив приказ традиционалних вредности кроз објектив аутора Ивана Радосављевића Шуме.

Изложба „АМАНЕТ“ је већ обишла неколико значајних места широм Србије, почевши од Етно села Терзића авлија у Злакуси, а потом стигавши до Бољавца и Тополе, тачније Карађорђевог града. Ова путујућа изложба, која је уједно и плод сарадње између фолклорног друштва из Дреновца и Министарства културе, окупља 27 запажених фотографија које ће бити доступне јавности до 15. октобра.

Аутор фотографија, Иван Радосављевић Шума, својим визуелним причама преноси аутентичност и дух традиције, бележећи посебне тренутке које чини јединственом културом Дреновца. „АМАНЕТ“ је више од изложбе фотографија; то је путовање кроз наслеђе, изражено кроз објектив уметника чије око запажа лепоту обичаја, народних игара и живописних заједница.

Спасовдански вез, као представник богате културне баштине параћинског краја, препознат је и изван регионалних оквира. Њихов допринос очувању и промоцији традиције наишао је на подршку Министарства културе, а позив Туристичке организације Србије на учешће на догађају „Wине Висион бy Опен Балкан“ потврђује њихов значај у промоцији културног наслеђа.

Посетиоци изложбе „АМАНЕТ“ имају прилику да се сусретну с аутентичним причама забележеним у кадру, дубоко укорењеним у локалној традицији, а сам догађај обећава јединствен доживљај културног наслеђа.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *