Градови СрбијеНовости

Културни центар Параћин организује манифестацију „Било једном у Параћину“ у част Бранка Радаковића

У згради РИСЦ-а у Параћину, 20. и 21. јуна, биће одржана манифестација „Било једном у Параћину“ у организацији Културног центра Параћин. Овај догађај посвећен је сећању на Бранка Радаковића, истакнутог уметника и филмског ствараоца.

Бранко Радаковић, рођен у Параћину, са једанаест година започео је своју уметничку каријеру, показујући склоност ка уметничком стваралаштву још од раног детињства. Године 1996. основао је ауторски рок бенд Аргус, где је компоновао, писао текстове и свирао соло и ритам гитару. Током своје музичке каријере, свирао је у бендовима попут ЈСЗ, Мандраке, Рок експрес, и Оловни балон.

Након што се 2002. године преселио у Кикинду, Радаковић је 2005. године дипломирао на Вишој школи ликовних и примењених уметности у Београду. Те исте године настанио се у Бачу, где је предавао ликовну културу у основној школи све до своје преране смрти.

Бранко је аутор збирке песама „Траг који остаје“. Од 2006. године бавио се филмом, учествујући на многобројним фестивалима у Србији и широм света, стичући признања домаћих и светских филмских критичара.

Манифестација „Било једном у Параћину“ пружиће прилику посетиоцима да се кроз ретроспективу његових дела, музике и филмова подсете на богат уметнички опус Бранка Рафаковића.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *