Градови СрбијеДомаћи производиНовостиСелоТуризам

„Михољски сусрети села Смиловац“: Успешна манифестација у организацији општине Ражањ и Туристичке организације

У циљу оживљавања и очувања сеоског духа, обогаћивања друштвеног живота мештана села Смиловац и враћања некадашњих сусрета села, општина Ражањ у сарадњи са Туристичком организацијом општине Ражањ и КУД „Видовдански вез“ из Смиловца, под покровитељством Министарства за бригу о селу, успешно је организовала манифестацију „Михољски сусрети села“ која се одржала 29. септембра 2023. године.

Ове године, општина Ражањ се истакла као једна од најуспешнијих потписивањем 97 уговора за доделу бесповратних средстава за организацију манифестације, заузимајући високо треће место по критеријумима Програма и Јавног конкурса. Манифестација је започела спортским делом намењеним деци основних школа, шахистима с територије општине Ражањ, такмичењима у малом фудбалу, одбојци, шаху, надвлачењу конопца, и спортском полигону за најмлађе.

У оквиру манифестације, одржан је и округли сто на тему „Месна самоуправа, улога и задаци“, који је окупио председнике Месних заједница и Начелницу општинске управе Ражањ. Културно-уметнички део манифестације обухватио је квиз знања, проглашење најбољих литерарних и ликовних радова на тему „Моје село“, као и културно-уметнички програм са песмом и игром чланова КУД „Видовдански вез“ из Смиловаца и КУД „Витошевац“ из Витошевца.

На крају манифестације, додељене су заслужене награде за најбоље, али су дружење и јачање свести о очувању села били у првом плану. Ова манифестација представља пример успешне сарадње и ангажовања локалне заједнице у ревитализацији сеоског живота.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *