Градови СрбијеНовости

Милан Марић као Ричард Бартон, Бане Трифуновић као Тито – Премијера представе „Било једном на Бријунима“ у Свилајнцу

Синоћ је, на сцени свилајначког Центра за културу, одржана премијера представе „Било једном на Бријунима“ у режији Кокана Младеновића и у продукцији Центра за културу Свилајнац.

Овације публике у пуној сали још једна су потврда сјајне сарадње центра за културу Свилајнац са славним редитељем Коканом Младеновићем, као и маестралног наступа глумачке екипе.

Следећа на реду је београдска премијера, а наредне изведбе представе очекујемо у оквиру мартовског и априлског репертоара.

Свилајнац је овом премијером још једном показао да уметничко стваралаштво не мора бити ексклузивитет само великих градова.


Представа „Било једном на Бријунима“ представља псеудоисторијску комедију у којој се срећу страст, комика, апсурд, судар светова, велико доба Југославије и велико доба Холивуда.“ за почетну ситуацију има вишемесечни заједнички боравак Јосипа Броза Тита, Јованке Броз, Ричарда Бартона и Елизабет Тејлор, на Брионима, у Пули, на Сутјесци, на крстарењу Јадраном итд, почев од 31. јула, па до касне јесени 1971. године. Улогу Јосипа Броза Тита тумачи Бранислав Трифуновић, улогу Ричарда Бартона Милан Марић, Јованку Броз тумачи Сања Марковић, а Елизабет Тејлор Тихана Лазовић Трифуновић.
Аутори представе истичу да дани о којима има мало писаних и документованих трагова, попут дана познога лета те 1971.године, када се четворо наизглед неспојивих карактера нашло на истом месту, са обавезом да деле исти простор, без обавезе да имају ичег заједничког, идеална су прилика за креирање духовите представе, препуне апсурдне комике, представе у којој су историјске личности само повод за позоришну игру и празник глумачке маште.

Овај пројекат је подржан од стране Општине Свилјанац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *