Градови СрбијеНовости

МИЛАНОВИЋ: ДИГИТАЛИЗАЦИЈОМ ОПШТИНЕ СВИЛАЈНАЦ ПОЧИЊЕ НОВО ДОБА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ

Пројекат дигитализације општина Свилајнац представила је званично јавности и од данас је на сајту општине Свилајнац 10 услуга из разних домена рада општиске управе доступно свим грађанима.

Дигитализацијом општинских услуга олакшан је начин прибављања докумената, а грађани могу без доласка на шалтер да остваре своје право и користе услуге општинске управе из свог дома.

„Дигитализовањем 10 услуга почело је ново доба у раду управе. То је процес који ствара и један нови систем вредности, где ће дигитализација бити замена за шалтере. Овим ће људи лакше долазити до својих докумената, штедеће се време и рад управе биће економичнији и ефикаснији“ – изјавио је председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, на свечаном догађају поводом покретања нове услуге којем су присуствовали представници корпорације Оракл као и представници 30 локалних самоуправа.“

Пројектом дигитализације Општина Свилајнац омогућила је покретање 10 процедура из различитих области рада општинске управе – једнократне помоћи за рођење детета и награде студентима, захтева и дозвола везаних за изнајмљивање и рад на јавним градским површинама, уверења о локацији и о старости објекта, као и о просечним примањима по члану домаћинства и захтева за излазак инспекције.

Дигитализација Општине Свилајнац реализована је у сарадњи са корпорацијом Oracle:

„Дигитализација општинских услуга кроз увођење дигиталних решења, спроводи се са циљем да услуге буду приступачније, транспарентније и на ефикаснији начин доступне грађанима. Увођењем нових апликативних готових решења у Cloud-u сви грађани имаће прилику да искористе предности модернизоване и ефикасне општинске управе, те да искључе процес стајања у редовима, а посао је самим тим олакшан и запосленима у општинској управи. Овим је општина Свилајнац постала прва дигитална општина у Србији“ – изјавила је Јована Видаковић, Регионална директорка продаје апликацијских решења у Cloud-u за јавни сектор корпорације Оracle.

Све што је потребно да грађани ураде јесте да покрену услугу на сајту Општине Свилајнац, попуне форму захтева и приложе неопходну документацију, након чега добијају персоналну идентификацију помоћу које могу да прате статус реализације захтева. Тражено решење, након завршетка процеса, стиже кориснику у еСандуче.

Photo: Printscreen Facebook

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *