Градови СрбијеНовостиСело

Министар Весић посетио Свилајнац: Нови мост на Великој Морави и изградња канализационе мреже

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, боравио је данас у званичној посети општини Свилајнац, где је обишао кључне инфраструктурне пројекте који су тренутно у току. Ови пројекти укључују изградњу новог моста на Великој Морави у Војски, реконструкцију регионалног пута Свилајнац-Медвеђа, и изградњу канализационе мреже.

Посета је започета обиласком села Војска, где министар Весић и председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, посетили породицу Шајатовић која им је пружила гостопримство. Министар се присетио посете пре скоро 30 година и моста од дасака који тада није био безбедан, истичући значај новог, безбедног саобраћајног моста који се тренутно гради.

Нови мост у селу Војска планиран је да буде завршен до почетка маја наредне године, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре финансира овај пројекат са скоро милијарду динара. Министар Весић је нагласио да овај мост има значај не само за мештане Војске већ и за мештане околних села, побољшавајући њихову повезаност са градовима попут Јагодине и Крагујевца.

„Такође, рекао бих и да овако велики пројекти нису рађени на територији наше општине, што само показује на ком нивоу су односи између Владе Републике Србије и општине Свилајнац“, изјавио је министар Весић. Он је такође најавио планове за изградњу обилазнице око Свилајнца, која ће преусмерити сав транзитни саобраћај.

Председник општине Предраг Милановић нагласио је да се нови мост гради после више од 100 година и да је овај пројекат од изузетног значаја за пољопривреднике који ће имати олакшан приступ обрадивим земљиштима на другој страни реке.

У наставку посете, министар Весић и председник Милановић обишли су и радове на изградњи канализационе мреже у Седлару, као и у Суботици, Тропоњу и Кушиљеву. Укупно се гради 70 км канализационе мреже у ова четири села, а у другој фази планирано је још око 57 км, уз изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода. Овај пројекат омогућиће великом броју домаћинстава прикључење на канализацију.

Председник Милановић додао је да се тренутно у Свилајнцу изводе радови у инфраструктури укупне вредности од око 70 милиона евра, што представља готово највише инвестиције у историји општине.

Фото: vesicg/instagram

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *