Градови СрбијеНовостиСело

Министарка Дарија Кисић и председница Општине Ћићевац Мирјана Кркић посетиле реконструисана дечија игралишта као подршка пронаталитетним пројектима

Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, заједно са председницом Привременог органа општине Ћићевац, Мирјаном Кркић, јуче је посетила село Плочник, где су се заједно дивиле резултатима реконструкције дечијег и школског игралишта. Ова иницијатива финансирана је путем сарадње Министарства и локалне самоуправе, у оквиру напора за подршку пронаталитетним пројектима.

Општина Ћићевац је једна од 52 локалне самоуправе које су добиле финансијску подршку од Министарства за бригу о породици и демографију за реализацију пројеката усмерених ка подршци породицама и повећању наталитета. Министарка Кисић је истакла значај ових пројеката и њихов утицај на заједницу.

У селу Плочник, захваљујући средствима из ове сарадње, дечије и школско игралиште је подвргнуто реконструкцији. Такође, у селу Лучина, изграђено је потпуно ново дечије игралиште. Ове иницијативе су усмерене ка стварању сигурних и инспиративних места за игру и раст деце, као и подршци породицама у заједници.

Министарка Кисић се посебно обрадовала чињеници да све више младих људи, након завршеног школовања, одлучује да се врати у село Плочник и оснује своје породице. Ова повратна миграција младих људи има кључну улогу у ревитализацији руралних заједница и повећању наталитета.

Из Министарства за бригу о породици и демографију су нагласили да се у претходних неколико година преко двадесет младих људи вратило у село Плочник, што представља значајан број за заједницу која броји 700-800 становника. Циљ ових пројеката је пружити подршку младима и уверити их да су донели праву одлуку, стварајући пријатељско окружење за одрастање њихове деце.

Министарка Кисић је истакла да су деца суштина свих мера које држава и локалне самоуправе предузимају. Све што се гради и ради има за циљ побољшање услова за децу, како би им се омогућило срећно и здраво детињство. Њихови осмеси су најбоља награда за све напоре уложене у очување породица и заједница.

Фото: Министарство за бригу о породици

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *