Градови СрбијеНовости

МОМИРОВИЋ: Моравски коридор ће подићи целу Србију, а отвара се и велика индустријска зона Ћићевац

-Паралелно са изградњом Моравског коридора биће направљена велика индустријска зона која ће се налазити између Варварина и Ћићевца, која ће отворити нову перспективу за ове две општине, али и за Трстеник и Крушевац, јер наш циљ је да подигнемо запосленост- истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић у суботу након обиласка радова на изградњи Моравског коридора.

– Највећи обим радова на изградњи Моравског коридора је у Ћићевцу и наш први задатак је да спојимо Коридор 10 са Крушевцом што је најбољи показатељ да је овај аутопут нова реалност, перспектива и будућност у којој Србија побеђује. Учинићемо све да обећање које смо дали председнику Александру Вучићу као идејном творцу овог пројекта испунимо и да радове на првом сектору до Крушевца завршимо до краја ове године – каже Момировић.

Министар Момировић  присетио се да су радови започети пре годину и по дана, и да се јасно може видети колико је до сада урађено на целој траси Моравског коридора, која има више од 118 мостова, подвожњака и надвожњака и да не постоји ни један део на овом пројекту, а да се на њему не изводе радови.

Заједно са министром Момировићем радове на изградњи Моравског коридора обишли су и директор Коридора Србије Александар Антић, председница општине Ћићевац Мирјана Кркић, као и председница општине Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић и том приликом сложиле су се да ће изградња најмодерније саобраћајнице бити од изузетног значаја за њихове општине јер ће се на тај начин приближити свим градовима у Централној Србији.

Директор Коридора Србије Александар Антић нагласио је да се радови интезивно изводе на овом значајном пројекту, који представља највеће градилиште у Србији.

– Током јула смо имали просечно преко 3700 радника ангажовано сваког дана са око 1530 јединица механизације и транспортних средстава – рекао је Антић.

Цела дужина Моравског коридора, односно ауто-пута Е761 Појате – Прељина износи 112 километара и чине је три деонице: Појате – Крушевац (27,8 км), Крушевац – Адрани (53,8 км), Адрани – Прељина (30,6).  Овај коридор је од изузетног значаја, јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11.

Моравски коридор повезаће сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника.

Photo: Printscreen Facebook

Општина Ћићевац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *