Градови СрбијеЗдрављеНовостиТуризам

Na Kopaoniku gradiće se кompleks „ETNO NASILJE“ investitor je BTK Real Estate Development iz Paraćina

Компанија BTK Real Estate Development из Параћина одлучила је да инвестира у будућу градњу комплекс ,,ЕТНО НАСИЉЕ“ на локалитету Јарам на Копаонику, идејно решење израдио је београдски ЛКВ Студио, а аутор овог урбанистичког пројекта је Центар за планирање урбаног развоја (ЦЕП).

Како сазнајемо Министарство грађевинарства потврдило је овај урбанистички пројекат изградње комплекса „Етно насеље“ на локалитету Јарам на Копаонику.

Фаза реализације комплекса планирана је на површини од 19.971 м2, у близини Националне куће Брус и полазних деоница ски-лифтова „Караман“ и „Јарам“.

Планирано је да комплекс „Етно насеље буде највећи смештајни туристички комплекс у границама Плана детаљне регулације Јарма, са укупним капацитетом од 247 лежајева од чега је 235 намењено смештају туриста, а 12 службеним лежајевима.

У оквиру комплекса предвиђени су разноврсни пратећи садржаји (комерцијалне делатности) – угоститељски објекте, трговине, сервиси, услужне и занатске делатности, забавно-рекреативне садржаје, инфо центар, и слично.

Туристички комплекс биће обликован у форми затвореног блока, а биће састављен од 5 објеката:

  • 2 стамбено-пословна објеката,
  • стамбено-пословни објекат са подземном гаражом и спа центром
  • стамбено-пословниогобјекта са подземном гаражом и
  • апартманског хотела са подземном гаражом.

Дивна вест за све туристе је то што је планирано 244 паркинг места, од тога 94 паркинг места надземно и 150 паркинг места у подземној гаражи.

(Foto: LKV Studio/Idejno rešenje, screenshot)

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *