Градови СрбијеЕко свестНовости

Најављено велико чишћење Параћина: Еколошка организација „Наше Станиште“ позива на акцију „Заврни Рукаве“

Еколошка организација „Наше Станиште“ објавила је планове за велику еко акцију чишћења Параћина која ће се одржати у недељу. Ова организација већ једанаести пут организује овакву акцију како би заједно са еколошким активистима, њиховим пријатељима и свима који желе чисту животну средину допринела очувању околине.

Под мотоом „Заврни Рукаве“, ова годишња акција ће се одржати у недељу, 24. марта, од 12 до 14 часова, а окупљање је најављено на стадиону Спортског центра СФС Борац у Параћину.

Ова еко акција делимично се ослања на глобалну иницијативу организације „Еко Стража“, која већ данима позива еколошка удружења и чуваре природе да се удруже и заједно очисте делове општина или градова у којима живе.

Шта је „Заврни Рукаве“?

„Заврни Рукаве“ је национална кампања чишћења Србије која се одржава неколико пута годишње. Циљ је окупити што више организација, група грађана и појединаца да у исто време чисте различите локације широм Србије. На претходној највећој акцији „Заврни Рукаве“ учествовало је 5.500 људи на 160 различитих локација, у 70 градова и села.

Све информације о овој глобалној акцији могу се пронаћи на порталу www.ekostraza.com. Уколико сте заинтересовани за локалну акцију у Параћину, посетите Инстаграм страницу организације „Наше Станиште“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *