Градови СрбијеНовостиТуризам

НЕГОВАЊЕ СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ: ЧАРОЛИЈЕ ИЗ ЦРЕПУЉЕ – ГАСТРОНОМСКИ ДОЖИВЉАЈ 17. СЕПТЕМБРА У РАЖЊУ !

Средином септембра Ражњу, традиционално ће бити одржана манифестација „Дани црепуље“, која оживљава старе обичаје и наследство које сведочи о богатству и култури овог краја.

Поред такмичења у припреми традиционалног јела у црепуљи, овогодишње „чаролије“ – гулаша, на коме ће учешће узети регистрована Удружења а комисија за оцењивање, предвиђена је изложба домаће радиности, промоција Удружења, Организација, Компанија, Произвођача, Газдинства, Угоститеља, Винарија као и послужење јела из црепуље које је организатор у сарадњи са Женском социјално-пољопривредном задругом „Ражањке“ обезбедио за посетиоце манифестације.

Манифестацију ће отворити Државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, госпођа Ивана Поповић.

За портал „Србија у срцу“ говорила је Јелица Миленковић вд директорка Туристичке организације Ражањ : „Лето посвећено многобројним културним манифестацијама завршавамо гастро-туристичком манифестацијом „Чаролије из црепуље“ који после једногодишње паузе поново организујемо у циљу популаризације ражањског црепуљарства које је 2019. године уписано у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа Србије, очувања традиционалног начина припреме хране и промовисању црепуље по коме је ражањски крај препознатљив.“

„Чаролије из црепуље“ је манифестација која нуди туристима сазнања о очувању традиције у припреми хране, промовише обичаје, српску националну кухињу, културно-историјско наслеђе, гастрономију као традиционални елемент културног наслеђа, концепт аутентичности и уживање у храни. С тога позивамо све љубитеље добре хране да у недељу, 17.9.2023. године дођу у општину Ражањ, посете манифестацију и заједно са нама уживају у укусним „чаролијама“ из црепуље!“ – срдачно је изјавила Јелица Миленковић вд директорка Туристичке организације Ражањ.

.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *