Градови СрбијеНовости

Обележен 67. Дан Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац”

У понедељак, 3. јуна 2024. године, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац” обележила је свој 67. Дан школе. Прослава је започела у 10 часова пријемом гостију, након чега је у 11 часова уследио свечани програм у амфитеатру школе. Програму су присуствовали професори, васпитачи, ученици и бројни гости.

Директор школе, Дејан Милуновић, обратио се присутнима пре почетка свечане академије. У свом говору, изразио је понос на дугу и богату традицију школе, истичући амбициозне планове за будућност који ће обезбедити још веће успехе за ученике и запослене.

Свечану академију је припремила професорка Гордана Панић, а програм је био инспирисан поезијом, љубављу и пријатељством. Ученици Христина Тодоровић, Тијана Ватковић, Невена Радивојевић, Теодора Мајсторовић и Душан Миловановић, који је програм обогатио свирањем фруле и дудука, рецитовали су надахнуте стихове.

Током свечаности, књигама су награђени ученици који су освојили републичка признања. Милица Станковић (4/6) добила је прву награду на Републичком такмичењу из области производње и прераде хране за профил прехрамбени техничар, док је Милица Јакшић (3/5) освојила прву награду на Републичком такмичењу из математике за подручје пољопривреде, производње и прераде хране. Душан Миловановић (3/5) је освојио прву награду на Републичкој домијади у литерарном стваралаштву, а Јована Димитријевић (2/1) прву награду на такмичењу „Светосавље и наше доба” за ликовне, литерарне и калиграфске радове. Драгана Марковић (4/2) освојила је другу награду на Републичком такмичењу из области производње и прераде хране за профил пољопривредни техничар, док је Јована Миладиновић (4/3) добила другу награду на истом такмичењу за профил техничар хортикултуре.

Такође су награђени ученици који су писали литерарне радове на тему „Школа” у част 67 година постојања школе. Треће место освојили су Јелена Девришевић и Тара Мутавџић, друго место освојио је Дамјан Николић, а прво место Теодора Мајсторовић.

После свечане академије, за све присутне приређена је закуска у школској трпезарији.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *