Градови СрбијеНовостиСело

Обилазница око Свилајнца, која почиње да се гради крајем марта, мења економску перспективу овог града

Обилазница око Свилајнца ће бити дугачка 12,5 километара, имаће мост на Великој Морави и два моста на Ресави.

Процењена вредност најважнијег и највећег инфраструктурног пројекта у историји општине Свилајнац је око 60 милиона евра. Почетак радова је најављен у распону између 15. и 20. марта, а како пројекат није јефтин, нити једноставан, требало би да буде завршен у наредне две године, рекао је јуче у Свилајнцу министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић, поводом најављене изградње обилазнице око Свилајнца.

Министар је додао да ће обилазница свим путницима који долазе са ауто-пута, са Коридора 10, омогућити да заобиђу град и да доста брже дођу до Деспотовца ,Жабара, или Петровца на Млави. Ово значи да је овај пројекат значајан и за друге локалне самоуправе.

– Није реч само о саобраћајном пројекту, јер он потпуно мења економску перспективу, довешће нове инвеститоре, постојећим инвеститорима обезбедиће боље услове пословања, а запосленмима у тим фабрикама боље плате. Пројекат је значајан и из урбанистичког угла, јер ће граду омогућити да се оријентише према новој саобраћајници, а значајан је и из угла екологије и аерозагађења, јер ће мањи број теретних камиона пролазити кроз центар града – рекао је министар Момировић.

Слика може припадати 1 особа и мапа

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић истакао је да је итекако срећан што ће после 100 година од изградње последњег моста на Великој Морави бити изграђена саобраћајница и три нова моста.

Слика може припадати 6 особа, људи стоје и мапа

-Добићемо једну безбедну саобраћајницу, она ће олакшати даљи развој града, а како ћемо тежак саобраћај да изместимо ван града, решићемо и еколошки проблем, односно удисаћемо бољи ваздух. Добићемо и нове грађевинске парцеле и ширити Свилајнац са свих страна обилазнице – казао је Милановић и додао да би без подршке председника Вучића, министра Момировића и Владе Републике Србије о овој огромној инвестицији општина Свилајнац могла само да сања још 100 година.

Извор фотографија: Printscreen Facebook

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *