Градови СрбијеНовости

Одржан семинар за васпитаче у Свилајнцу

У суботу, 10. фебруара 2024. године, у склопу планираних стручних усавршавања, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ организовала је семинар за васпитаче под називом “Унапређивање компетенција за професионални приступ пракси у домовима ученика“.

Главна тема семинара била је усмерена на развој компетенција неопходних за професионални приступ у раду са ученицима у ученичким домовима. Предавачи на семинару били су домски психолози из Новог Сада, Марија Вукелић и Бранка Илић. Поред васпитача из нашег дома на семинару су учествовале колеге из Јагодине, Ћуприје, Пожаревца и Крагујевца. Окупљање је пружило прилику за размену идеја, искустава и примера добрих пракси из различитих установа.

Управник дома, Миљан Златановић, истакао је значај оваквих догађаја у професионалном усавршавању васпитача и подстицању сарадње између установа. Марија Вукелић је истакла како је амфитеатар наше школе са домом један од најлепших у целој Србији. Овакав вид стручног усавршавања је најбољи начин за подизање квалитета образовања и васпитања, што је заједнички циљ свих учесника у образовном систему.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *