Градови СрбијеЕко свестНовости

Одржана 3. седница Зеленог савета Општине Параћин

Данас је у згради општине Параћин одржана 3. седница Зеленог савета. Након усвајања записника са претходне седнице, на дневном реду су се нашле три важне тачке које се тичу заштите животне средине у нашој општини.

Прва тачка дневног реда била је План квалитета ваздуха општине Параћин за период 2024-2029. Овај план обухвата мере и активности које ће се предузимати како би се побољшао квалитет ваздуха у нашем граду и околини. Усвојене мере укључују мониторинг загађујућих материја, промоцију коришћења обновљивих извора енергије и смањење емисије штетних гасова.

Друга тачка била је Програм квалитета ваздуха у локалној мрежи. Овај програм ће омогућити стално праћење и анализу квалитета ваздуха у различитим деловима општине, са циљем да се благовремено реагује на евентуална прекорачења дозвољених вредности и да се предузму потребне мере за заштиту здравља становништва.

Трећа тачка дневног реда обухватала је Локални план управљања отпадом општине Параћин за период 2024-2034. Овај план предвиђа унапређење система сакупљања, транспорта и одлагања отпада, као и промоцију рециклаже и смањења количине отпада који се одлаже на депоније. Такође, планиране су едукације и кампање за подизање свести грађана о значају правилног управљања отпадом.

Зелени савет општине Параћин наставља да ради на унапређењу еколошких стандарда и заштити животне средине у нашој заједници. Хвала свим члановима савета и грађанима који активно учествују у овим важним иницијативама.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *