Градови СрбијеНовости

Одржана општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у Центру за културу Свилајнац

У четвртак, 18. априла 2024. године, у Центру за културу Свилајнац, Ресавска библиотека организовала је Општинску смотру рецитатора. На овом догађају, нашу школу, Пољопривредно-ветеринарску школу са домом ученика „Свилајнац“, представљало је пет талентованих ученика: Тијана Ватковић (2/1), Дамјан Николић (3/2), Теодора Мајсторовић (3/5), Невена Радивојевић (3/5) и Јасмина Маринковић (4/2).

Ментори ових ученика, професори Гордана Панић, Зорица Димитријевић Тунгуз и Ирена Микарић, уложили су труд и време у припрему својих ученика за ову смотру. Резултати њиховог рада су били изванредни.

Наша ученица Теодора Мајсторовић освојила је треће место за своју интерпретацију песме „Ово су песме за живе и мртве“ ауторке Милене Марковић, док је ученица Јасмина Маринковић освојила друго место рецитујући песму „Нисам ја од једног погледа саткана“ Јелене Стојковић Мирић.

Честитамо награђеним ученицама и њиховим менторима на изванредном успеху и труду који су уложили. Желимо им пуно среће и успеха на регионалној смотри рецитатора која ће се одржати 25. априла у Јагодини.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *