Новости

Општина Деспотовац део пројекта за унапређење родне равноправности

Координационо тело Владе Србије за родну равноправност подржало пројекте у вредности од 4,3 милиона динара

У координацији са Владом Србије, Координационо тело за родну равноправност са задовољством објављује да је данас уручило финансијску подршку у износу од 4,3 милиона динара за реализацију пројеката у девет локалних самоуправа који су насочени на унапређење стања родне равноправности.

Уручење уговора о финансирању одиграло се данас у седишту Владе Србије и обухватило је представнике градова Крушевца, Зајечара, Ужица, као и општина Бачка Паланка, Деспотовац, Петровац на Млави, Трстеник, Алексинац и Кнић. Ове локалне самоуправе су се истакле као пример спремности и осветлале значај укључивања родне перспективе у своје оперативне планове.

Посебна саветница председнице Координационог тела, Гордана Предић, истакла је по додели уговора да је унапређење родне равноправности и побољшање статуса жена могуће само ако се политике и стратегије које се развијају на републичком нивоу успешно пренесу на локални ниво.

Госпођа Предић је додала да је након прихватања Закона о родној равноправности, свака локална самоуправа обавезана да формира локалне механизме за родну равноправност, чиме ће се омогућити ефикасна имплементација законске и стратегијске рампе за остваривање родне равноправности.

Координационо тело Владе Републике Србије за родну равноправност са задовољством обавештава да је додела бесповратних средстава у складу са овим програмом реализована у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаштавање жена (UN Women), под финансијском подршком Европске уније.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *