Градови СрбијеНовости

Општина Свилајнац добила средства за пројекат унапређења безбедности

Општина Свилајнац је добила средства од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у вредности од 7,8 милиона динара за пројекат под називом „Иновативна напредна решења у оквиру друмског саобраћаја на територији општине Свилајнац“.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, уручио је уговор за овај пројекат председнику општине Свилајнац, Предрагу Милановићу.

Милановић је истакао да ће овим пројектом пре свега бити повећана безбедност у саобраћају. Општина већ гради путеве и тротоаре, што доприноси повећању безбедности, али овим пројектом ће бити инсталиран велики број камера. Ове камере неће само унапредити безбедност у саобраћају, већ ће допринети и безбедности људи и имовине генерално.

Вредност целог пројекта износи око 15 милиона динара, од чега је половину средстава обезбедила Општина Свилајнац из буџета. Милановић очекује да ће до краја године бити направљен један нови безбедносни систем, прво у граду, а потом и ка излазима из града.

Општина Свилајнац је једна од 14 градова и општина у Србији која је добила средства по пројекту Владе Републике Србије за унапређење безбедности у саобраћају и урбаним срединама. Ови пројекти ће локалне средине приближити концепту „паметног града“, чиме ће се додатно унапредити инфраструктура и безбедност грађана.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *