Градови СрбијеНовостиСело

Општина Свилајнац: Подршка верским објектима и локалној заједници

Општина Свилајнац наставља са својим иницијативама усмереним ка унапређењу локалне заједнице и подршци верским објектима. Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, недавно је посетио село Гложане, где је обишао и Миљков манастир. Током посете, најављено је да ће општина Свилајнац пружити финансијску подршку изградњи нове цркве у манастирском комплексу, додатних 10.000 евра.

Ова иницијатива показује посвећеност локалне самоуправе очувању верских објеката и традиције, истовремено доприносећи духовном и културном животу заједнице. Настављајући традицију подршке црквама и манастирима, општина Свилајнац потврђује своју улогу као стуб подршке верским заједницама.

Уз то, током посете, председник Милановић договорио је подршку за сређивање поткровља на ловчаком дому, као и интензивне радове на уређењу просторија у центру села. Ови пројекти имају за циљ побољшање инфраструктуре и стварање простора за окупљање мештана и организацију сеоских догађаја. Комплетна реконструкција објекта у центру села представља значајан корак ка унапређењу локалне заједнице и стварању пријатнијег окружења за све становнике.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *