Градови СрбијеЕко свестНовости

Општински штаб за ванредне ситуације прегледао припреме за сезону јесен/зима

Данас је одржана девета редовна седница Општинског штаба за ванредне ситуације у Малој сали Општинске управе Деспотовац. Седницом је председавао др Златко Марјановић, командант Штаба за ванредне ситуације, а разматране су кључне тачке дневног реда које се односе на припреме за наредне сезоне и актуелну епидемиолошку ситуацију.

Једна од централних тема седнице била је спретност општине за надолазећи период јесени и припреме за зимски период 2023/2024. У склопу ове тачке дневног реда, разматране су активности и мере које ће локална самоуправа предузети како би се ефикасно одговорило на потенцијалне ванредне ситуације, укључујући и природне непогоде које су честе током хладнијих месеци.

Такође, усвојен је План рада Општинског штаба за ванредне ситуације, који представља смернице и стратегије за ефикасно управљање ванредним ситуацијама на територији општине Деспотовац.

На седници је размотрена и актуелна епидемиолошка ситуација на територији општине Деспотовац, са посебним освртом на мере које су предузете како би се контролисало ширење вируса.

Све ове теме, заједно са разматрањем текућих питања, чине важан корак ка унапређењу система заштите и ванредних ситуација у општини Деспотовац, показујући посвећеност локалне самоуправе у очувању безбедности и добробити својих грађана.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *