Градови Србије

ОТВОРЕН КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗА ДОБИЈАЊЕ СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА И ЗАПОСЛЕЊА

Министарство одбране је расписало нови конкурс за доделу 56 студентских стипендија у школској 2023/2024. години. Током школовања могућност да обезбеде финансијску подрушку и сигурно радно место имаће 19 студената треће и четврте године основних академских студија и 37 мастер студената академских студија.
Студенти који стекну статус војног стипендисте добијаће 50.000 динара месечно, а стипендија за студенте мастер академских студија месечно ће изности 60.000 динара.
Право на студентску стипендију имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена и чије се школовање финансира из буџета Републике Србије.
Tакође, кандидати треба да буду Републике Србије, а да током студија нису губили ниједну годину те да су све испите из претходних година школовања положили с најмањом просечном оценом која је за сваку стипендију унапред назначена.

Након завршеног школовања, студенти који су се квалификовали за стипендије Министарства одбране добијају запослење у својству официра или војног службеника у Београду, Зуцама, Јакову, Панчеву или Крагујевцу. Рок за пријављивање на конкурс је до 31. октобра 2023. године.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *