Градови СрбијеНовостиСело

Отворен мост на Великој Морави у селу Војска: Свилајнац и Јагодина сада повезани!

Председник Владе Србије Милош Вучевић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, и председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, данас су у селу Војска свечано отворили нови бетонски мост на Великој Морави, који сада безбедно спаја мештане овог села у општини Свилајнац и становнике Багрдана на територији града Јагодине.

У изградњу моста инвестирано је 870 милиона динара. Председник општине Свилајнац Предраг Милановић захвалио је Влади Републике Србије, ресорном министру Горану Весићу и председнику Србије Александру Вучићу за подршку. Милановић је истакао да Војска више није последње село, већ прво село на територији општине Свилајнац, изражавајући срећу због завршетка овог пројекта.

Министар Весић је нагласио да је мост изграђен за мање од годину дана, чиме је Србија показала свој напредак. Поред овог моста, на територији општине Свилајнац се тренутно гради 72 километра канализације, а планирано је још 70 километара у Свилајнцу и околним местима. Весић је додао да је у плану и изградња обилазнице око Свилајнца, што ће додатно побољшати саобраћајну инфраструктуру.

Председник Владе Милош Вучевић истакао је значај оваквих пројеката за побољшање квалитета живота грађана. Он је навео да је Србија данас снажна и модерна држава, захваљујући подршци грађана и напорима председника Вучића.

Нови мост, назван по јунаку из Првог српског устанка Стевану Синђелићу, дуг је 176 метара, широк 8,3 метра, са две коловозне траке и две пешачке стазе. Мост има носивост од 45 тона и предвиђен је и за тешки теретни саобраћај. Саграђен је на месту некадашњег висећег моста, који је био небезбедан за прелаз возилима.

Отварање овог моста представља значајан корак у унапређењу инфраструктуре и повезивању села Војска и Багрдан, скраћујући пут до Јагодине за шест километара и чинећи Крагујевац ближим за 50 километара. Ово је први новосаграђени речни прелаз у општини Свилајнац после 102 године, од када је последњи мост изградио краљ Александар Карађорђевић 1922. године.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *