Градови СрбијеНовости

Отворен први Фестивал аматерских глумачких остварења у Деспотовцу

У понедељак, 26. фебруара 2024. године, у Сали Центра за културу у Деспотовцу, свечано је отворен први „Фестивал аматерских глумачких остварења“. Отварању фестивала присуствовао је заменик председника Општине Деспотовац, Немања Радовановић, који је истакао значај овог догађаја за културни живот општине и нагласио улогу оваквих манифестација у очувању културног и уметничког наслеђа.

Прва представа на фестивалу била је „Српска драма“, изведена од стране Трстеничког позоришта и драмског атељеа „Вук Караџић“, по тексту Синише Ковачевића и у режији Милоша Милошевића Шике. Публика је била одушевљена аутентичношћу и снагом израза представе, а извођачи су с преданошћу донели на сцену причу која је наишла на велики аплауз.

Након представе, Трстеничком позоришту уручена је захвалница за учешће на фестивалу. Такође, додељена је и награда за најбоље остварење вечери, коју је заслужио Душан Јовић, за своју изузетну улогу сељака Обрада Срећковића.

Овај фестивал представља важан корак ка промоцији аматерске позоришне сцене и подстицај младим талентима да се изразе и покажу свој глумачки потенцијал.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *