Градови СрбијеНовости

Параћин добија четири нова пешачка моста интересантног дизајна и са декоративним осветљењем

У ПАРАЋИНУ је данас у „Регионалном иновационом старт ап центру“ свечано потписан уговор између Општине Параћин и фирме „Степком“ за изградњу четири пешачка моста на Црници.

Реч је о инвестицији у оквиру пројекта „Изградња система за одбрану од поплава“, а потписници уговора су председник општине Параћин Владимир Милићевић и власница и директорка „Степкома“ Сања Дејановић Раичевић.

Комплетан пројекат подразумева изградњу три друмска и четири пешачка моста у оквиру „кровног“ споразума Владе Републике Србије и Владе Швајцарске конфедерације, посредством Канцеларије за јавна улагања, а само за изградњу пешачких мостова издвојено је око 1,8 милиона евра.

Према речима председника Милићевића, након изградње свих мостова Параћинци неће морати више да страхују од поплаве јер ће систем одбране бити комплетиран. Он је упутио речи захвалности Влади Швајцарске због обезбеђивања огромних средстава за пројекат. Наиме, опредељена средства, због поскупљења која су уследила – дуплирана су, и сада су достигла скоро 6,5 милиона евра.

Сања Дејановић Раичевић, директорка „Степкома“, рекла је да ће Параћин добити четири веома лепе пасареле, интересантног дизајна и са декоративним осветљењем. План је да се ради фазно, због саобраћаја, па ће мостови бити монтирани средином фебруара и крајем априла наредне године. Челична конструкција мостова радиће се у фабрици, а почетак грађевинских радова на терену очекује се при крају године.

PHOTO:SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *