Градови СрбијеНовости

Параћин: Изложба талентоване девојчице отворена у њеној школи

Изложба талентоване девојчице отворена у њеној Основној школи „Стеван Јаковљевић“ у Параћину. Ова школа зна да препозна и подстакне таленте, о чему сведочи и прва самостална ликовна изложба ученице шестог разреда те школе, Саре Живковић.

Изложба је постављена поводом Међународног дана жена и наредних неколико недеља двадесетак Сарина радова украшаваће хол ове установе. Директор и наставници уприличили су и свечано отварање, па је ово била прва прилика за даровиту Сару да јавно покаже шта уме.

„У Сари се крије изузетан потенцијал, а најбитније од свега да је она једно радознало, креативно и вредно дете које ужива да истражује и да се тражи у различитим техникама и медијумима“ – каже њена наставница ликовне културе Оливера Стојановић.

Додаје да у школи има још јако талентоване деце,тако да је план да до краја школске године буде приређено више самосталних изложби.

Да ли ће Сара бити будућа сликарка још је неизвесно, али ова девојчица наглашава да радо црта и да је током година напредовала, вежбајући. Већина њених радова настала је на часовима, али понекад ради и код куће, нарочито када јој је – досадно.

Да постане познати уметник Сари је пожелео, честитајући јој отварање изложбе, директор школе Радован Илић. Он се захвалио њеној учитељици и наставници ликовне културе које су препознале Сарин таленат, развијајући га до прве самосталне школске изложбе.

Photo: Screenshot / OŠ „Stevan Jakovljević“

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *