Градови СрбијеНовостиСело

Параћин наставља са доделом сеоских кућа: 26. бесплатна кућа кроз програм Министарства за бригу о селу

Недавно је потписан важан уговор у општини Параћин, који се односи на доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом за Анђелу Урошевић и Срђана Пантића. Ова сеоска кућа налази се у селу Дреновац и представља 26. у низу кућа које су додељене на територији општине Параћин кроз јавне конкурсе које већ трећу годину спроводи Министарство за бригу о целу.

Општина Параћин се истиче као лидер у централној Србији када је реч о броју додељених сеоских кућа, а уједно се очекује позитиван одговор и за још две куће које су у обради. Ово је резултат успешне сарадње између општине и Министарства за бригу о селу, а најављено је да ће програм бити настављен кроз нове конкурсе.

Томислав Цветковић из општинске стамбене агенције, која пружа значајну подршку грађанима заинтересованим за решавање стамбених проблема путем овог програма, истакао је да се очекује потписивање купопродајног уговора са продавцем чим буду одобрена државна бесповратна средства у износу од 1.158.942 динара.

Овај програм Министарства за бригу о селу омогућава грађанима да реше своје стамбене потребе уз подршку државе и обезбеди им бесплатан смисао село, чиме доприноси ревитализацији руралних заједница. Параћин је само један од примера општина које су успешно имплементирале овакве програме како би унапредиле услове живота и омогућиле својим грађанима да створе боље будућности у руралним срединама.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *