Градови СрбијеНовости

Параћински СУБНОР сећа се жртава у Голубовачкој шуми

Дана 1. фебруара, чланови Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова (СУБНОР) у Параћину достојанствено су обележили дан сећања на трагичне догађаје у Голубовачкој шуми. Овај датум означава губитак 21 борца за слободу, који су невино страдали од стране четничке организације током Другог светског рата.

У знак поштовања према жртвама, чланови СУБНОРА су организовали свечану церемонију на градском гробљу, где се налази спомен костурница посвећена храбрим борцима. Манифестација је почела минутом ћутања, којим су присутни одали почаст жртвама, а затим је уследило полагање венаца на спомен-обележје.

Представници и чланови параћинског СУБНОРА истичу да је њихова морална обавеза неговање сећања на недужно страдале хероје који су храбро дали своје животе у борби за слободу. Овакве церемоније не само да одају почаст жртвама већ и наглашавају важност очувања историје и сећања на догађаје који су обележили период борбе за слободу.

Параћински СУБНОР наглашава да је важно обележавати датуме као што је 1. фебруар, како би се подсетили на храброст и жртву оних који су се борили за слободу. Оваква обележавања имају кључну улогу у преношењу вредности и чувању историјског наслеђа за будуће генерације.

Овим чином, параћински СУБНОР још једном показује посвећеност очувању сећања на херојске тренутке из прошлости, истичући да су жртве Голубовачке шуме део трајног сећања и симбола храбрости у борби за слободу.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *