Градови СрбијеНовости

Параћину додељено готово 28 милиона динара из фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе

Општина Параћин једна је од 27 локалних самоуправа у Србији која је добила значајна новчана средства од Министарства државне управе и локалне самоуправе. Ова средства су намењена реализацији пројеката који ће допринети унапређењу квалитета живота грађана.

Данашњом посетом Чачку, уговори су потписани са министром Александром Мартиновићем, а укупно 29 пројеката ће бити финансирано из Фонда за локал. Општина Параћин је успела да конкурише и добије значајан износ од 28.794.486,00 динара за текуће одржавање објекта „Гимназије“ у Параћину. Осим тога, планира се и потпуна реконструкција ове школе, уз додатна улагања општине у износу од 9 милиона динара.

Министар Мартиновић истакао је да су локалне самоуправе за ова средства конкури­сале са чак 180 пројеката, што показује колики је значај овог фонда и ефикасност у реализацији пројеката. Додао је и да ће нови јавни позив за доделу средстава бити упућен током године, након ребаланса буџета.

Осим Параћина, 20 јединица локалне самоуправе добиће више од 360 милиона динара за инфраструктурне радове, док ће седам општина и градова добити више од 40 милиона динара за набавку и подршку коришћењу информационо-комуникационих технологија. Такође, једна локална самоуправа ће добити више од пет милиона динара за организацију културних, спортских и туристичких манифестација, као и за пројекте који доприносе превентивној заштити од елементарних непогода.

Укупно, ова средства су намењена за побољшање услова живота грађана и унапређење локалних заједница широм Србије, што је у складу са политиком Владе Србије усмереном ка интегралном развоју земље и унапређењу услова живота свих грађана, без обзира на локацију.

Фото: Press služba MDULS

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *