Градови СрбијеНовостиПољопривредаСело

Подршка пољопривредницима: Општина Ћуприја доделила ваучере за штету након поплава

Општина Ћуприја пружила је подршку најугроженијим пољопривредницима који су претрпели штету током прошлогодишњих поплава путем доделе ваучера. Слађана и Љиљана, две пољопривреднице с територије Ћуприје, примиле су ваучере као надокнаду за штету коју су претрпеле на својим газдинствима током поплава у јулу 2023. године.

У склопу програма техничке помоћи за хитан одговор Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO), у партнерству са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, уручено је укупно 36 ваучера, вредних по три пута 22 хиљаде динара, сваком власнику пољопривредног газдинства које је претрпело штету.

Председница општине Ћуприја, Јелена Ђулинац, истакла је да је ова помоћ први корак у санирању штете коју су многа мала и породична пољопривредна газдинства претрпела током поплава. Ваучери ће омогућити пољопривредницима да до 31. маја ове године набаве потребно пољопривредно семе, ђубрива, опрему и алате како би обновили своје газдинство и наставили производњу.

Александар Ментов, представник Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), обратио се медијима поводом доделе ових ваучера, наглашавајући значај подршке коју пружају пољопривредницима у оваквим кризним ситуацијама.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *