Градови СрбијеЕко свестНовости

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ домаћин прве Еразмус+ мобилности

У периоду од 24. до 30. марта, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ била је домаћин првог Еразмус+ пројекта под називом „Озелени игру: Одржива решења за спорт и транспорт“. Овај значајан пројекат, подржан од стране Еразмус+ програма Европске уније, има за циљ унапређење мобилности, сарадње и иновација у образовању, оснаживању и повезивању младих.

Ученици ове школе придружили су се школама и организацијама из Француске, Италије, Турске, Румуније и Северне Македоније у овом пројекту, који има за циљ унапређење аспеката зелене енергије и хране.

Првог дана пројекта, у недељу, 24. марта, гости су стигли у град где је одржан коктел добродошлице. Први радни дан, понедељак, био је посвећен упознавању учесника са основним принципима пројекта, као и обиласку школске економије, зоолошког врта, парка и повртарства. У вечерњим сатима организовано је културно вече Србије, на којем су учесници из других земаља имали прилику да се упознају са традицијом и обичајима нашег народа, као и да се опробају у игрању кола.

До краја недеље, ученици из партнерских земаља, као и наши ђаци, имаће могућност да учествују у различитим активностима које су организоване у складу са циљевима пројекта, а које је осмислио Тим за пројекте школе са домом.

Очекујемо да ће овај пројекат допринети развоју нових идеја и промовисању одрживих приступа у спорту и транспорту. Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ се радује сарадњи са свим учесницима и верујемо да ће овај пројекат бити успешан и користан за све ученике.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *